Om Henry & Tanja

Henry och Tanja heter vi som driver bloggen ivårkikare.se. Namnet på bloggen grunnade vi länge och väl på, men plötsligt kom det bara. Vi är båda trendspanare och trendanalytiker både i våra yrkesroller och privat, och i vår blogg kan du se vad vi ser framför oss ”i vår kikare”. Bloggen handlar om vad vi tror om framtiden inom tre segment. Vi hoppas att du som besöker oss kan få mycket glädje av de artiklar och bloggposter vi skriver. Även om mycket av det vi avhandlar är av teoretisk natur försöker vi skriva på ett lättfattligt sätt och det hoppas vi att du uppskattar.

Mer om oss
Vi är gifta sedan 2005 och bor tillsammans med våra två barn (födda 2007 och 2010) i Sundsvall. Vi är båda från staden från början och har stött på varandra genom åren både som barn och ungdomar. Efter en tid i ”diasporan” i olika studentstäder träffade vi på varandra igen när vi båda flyttade tillbaka för att jobba.

Vi är ganska lika som personer, nyfikna och intresserade av att ta del av äventyr. Samtidigt tycker vi självklart olika om en del saker, men överlag kompletterar vi varandra mycket bra. Tanken är att bo kvar i Sundsvall och ge våra barn den bästa möjliga uppväxten. När de väl flyger ur boet håller vi dock det inte som otroligt att vi tar vårt pick och pack och bosätter oss någonstans utomlands.

Mer om Tanja
Jag är 37 år och arbetar som projektledare på en lite större reklambyrå här i Sundsvall. Affärsidén för byrån är att hjälpa medelstora företag med allt som har med marknadsföring att göra. I den biten ingår givetvis webb och mobila lösningar och jag har ansvar för alla kundprojekt på det temat.

När jag inte jobbar spenderar jag så mycket tid jag kan med barnen och försöker träna så mycket det bara går (helst varje dag!).

Mer om Henry
Jag är 39 år och arbetar som IT-konsult åt Tieto. I arbetsbeskrivningen står att läsa att jag ska konsultera inom webb samt göra analyser av hur trender i den webbutveckling och det tekniska bakom den kan påverka företagets verksamhet i framtiden. Jag är helt enkelt trendanalytiker, kan man säga.

Efter jobbet vill jag spendera mina timmar med mina barn och min fru. När tid ges ses jag ofta ute i spåret eller i gymmet. Träning är en stor passion, äventyr i det fria en annan.